واکنش عجیب طبیعت به خورشید گرفتگی
کد خبر: 10651

واکنش عجیب طبیعت به خورشید گرفتگی

خورشید گرفتگی کامل بعدی، زمانی که خورشید از یک قرص آتشین تبدیل به حلقه‌ای از آتش می‌شود، در آوریل سال آینده میلادی رخ خواهد داد.

اگر تا به حال یک خورشید گرفتگی را تماشا نکرده باشید و اطلاعی از آنچه رخ می‌دهد نداشته باشید، دیدن خورشید با ظاهری متفاوت از همیشه، ممکن است برایتان حس ترسناکی را ایجاد کند. اما نکته جالب و در عین حال عجیب این است که اتفاقاتی که در هنگام خورشید گرفتگی در طبیعت رخ می‌دهد نیز به همان اندازه هیجان‌انگیز و وهم‌آور خواهد بود.

در این مقاله قصد داریم تا شش اتفاق عجیبی که در هنگام وقوع یک خورشیدگرفتگی در طبیعت رخ می‌دهد را برایتان بازگو کنیم:

رفتار عجیب حیوانات

چرخه زندگی بیشتر حیوانات بر مبنای چرخه نور و تاریکی خورشید و ماه است. در نتیجه وقوع یک خورشیدگرفتگی می‌تواند ریتم عادی زندگی بسیاری از گونه‌ها را برهم بزند.

در هنگام خورشید گرفتگی حیواناتی که در طول روز فعال هستند، گیج شده و برای خوابیدن به پناهگاه‌هایشان بر می‌گردند و حیوانات شب‌زی هم فکر می‌کنند که بیش از حد خوابیده‌اند و بیدار شده و به فعالیت می‌پردازند. مثلا ممکن است در زمان یک خورشیدگرفتگی، خفاش‌های شب‌زی را ببینید که با تاریک شدن موقت هوا، فریب خورده و به پرواز در می‌آیند.

برخی از گونه‌های عنکبوت‌ها نیز در هنگام خورشید گرفتگی، تار عنکبوت‌هایشان را پاره می‌کنند؛ این کاری است که عموما آنها در پایان روز انجام می‌دهند و با پایان خورشید گرفتگی، مجددا شروع به بازسازی آن می‌نمایند.

spider-1024x538.jpg

در عین حال مشاهده شده که اسب‌های آبی در زیمباوه نیز در هنگام کسوف رودخانه‌ها را ترک کرده و به محل تغذیه شبانه‌شان در خشکی‌ها می‌روند. ماهی‌ها و پرندگانی که در طول روز فعال هستند هم به هنگام کسوف، به استراحتگاه‌هایشان باز می‌گردند و این اتفاق‌ها ممکن است برای انسان‌ها هم رخ دهد.

برخی از افراد در هنگام خورشید گرفتگی احساس خستگی یا بی‌حالی می‌کنند و این پدیده‌ای است که تا حد زیادی به تغییر ناگهانی نور طبیعی نسبت داده می شود.

تغییر باد

خورشید گرفتگی ممکن است باعث تغییرات بزرگی در جو شود که به شکل تغییر در باد، دما، پوشش ابر و رطوبت بروز می‌کند.

هلم کلایتون، یکی از اولین دانشمندانی بود که به بررسی تاثیر خسوف برروی آب و هوا پرداخت. او در آن زمان این ایده را مطرح کرد که وقتی سایه ماه روی زمین می‌افتد، باعث افزایش میزان هوای سرد خواهد شد.

کاهش دما

البته میزان تغییر آب و هوا بستگی به موقعیت مکانی، زمان سال و نوع خورشیدگرفتگی نیز دارد. در بسیاری از مناطق در هنگام وقوع یک خورشیدگرفتگی کامل، دمای هوا بین ۲.۸ تا ۵.۶ درجه سانتی‌گراد کاهش می‌یابد.

وقتی که در هنگام یک خورشیدگرفتگی دمای هوا برای مدت کوتاهی کم می‌شود، هوا به نقطه شبنم نزدیکتر شده و همین باعث می‌گردد تا هوا کمی مرطوب‌تر شود. در عین حال کاهش قابل توجه دما، باعث تغییر در پوشش ابرها نیز خواهد شد.

برهم خوردن امواج رادیویی

خورشید گرفتگی ممکن است امواج رادیویی را نیز به هم بزند.

یونوسفر، که در بالای اتمسفر یا جو کره زمین قرار دارد، نور خورشید کمتری دریافت کرده و در هنگام وقوع یک خورشیدگرفتگی کامل سردتر می‌شود. همین کاهش دما ممکن است منجر به تخلیه شدن برخی از ذرات موجود در یونوسفر شده و در آن یک سوراخ ایجاد می‌گردد.

solar-eclipse.jpg

همین اتفاق باعث خواهد شد که امواج رادیویی دوردست نتوانند در این مناطق از یونوسفر جهش کرده و سینگال‌هایشان را به زمین باز می‌گردانند.

سایه‌های وهم‌آلود

در هنگام وقوع خورشید گرفتگی، سایه‌ها با هلال‌های ریز و درخشانی پوشیده می‌شوند. این سایه‌ها هم درجریان یک خورشیدگرفتگی ناقص و هم خورشیدگرفتگی کامل ایجاد می‌گردند.

کوچک شدن میکروب‌ها

حتی میکروارگانیسم‌ها نیز از یک خورشیدگرفتگی در امان نیستند. براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شده، میکروارگانیسم‌ها هم در برابر امواج وقوع خورشیدگرفتگی حساس هستند.

دانشمندان هندی با بررسی روند رشد باکتری‌ها در آزمایشگاه در جریان خورشیدگرفتگی‌های کامل دریافتند که وقتی به اوج خورشیدگرفتگی نزدیک می‌شویم، میکروب‌ها کوچک‌تر شده و ظاهر متفاوتی پیدا می‌کنند.

منبع: the-sun

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین