اتهامات دروغ برای ردصلاحیت انتخابات را بی‌اعتبار می‌کند
کد خبر: 11958

اتهامات دروغ برای ردصلاحیت انتخابات را بی‌اعتبار می‌کند

دادستان پیشین انقلاب گفت: اگر رد صلاحیت‌ها از جهات شخصی باشد، بر اساس برخی گزارشات و اتهامات دروغ، فرد یا افرادی را رد صلاحیت کنند، گناه بزرگی است و بزرگترین خیانت به کشور این است که انتخابات را بی‌اعتبار کنند.

 

بیان فردا | آیت الله سید حسین موسوی تبریزی دادستان پیشین انقلاب اسلامی در مورد رد صلاحیت برخی داوطلبان و چهره‌های شاخص انتخابات مجلس شورای اسلامی و دلایل رد صلاحیت اغلب آنها که عدم التزام به نظام جمهوری اسلامی عنوان شده است، گفت: این دیگر روشن است، کسی که در نظام جمهوری اسلامی کاندیدا می‌شود باید جمهوریت را بپذیرد.

بخش هایی از گفت و گوی موسوی تبریزی را در ادامه می خوانید:

این دوره هم شاید اشتباه شده که آمدند. باید این را بپذیریم که مردم در ایران رأی دادند و حکومت آن جمهوری اسلامی شده است، نماینده‌ها هم باید جمهوریت را بپذیرند. البته اینکه خیلی‌ها را به اشتباه ردصلاحیت می‌کردند، تأیید نمی‌کنم اما اگر کسی جمهوریت نظام را قبول نداشته باشد، اصل نظام را هم قبول ندارد. اصل نظام ما از دو کلمه تشکیل می‌شود جمهوریت و اسلامیت، هر دو را باید بپذیرند.

رد صلاحیت‌ها به اینکه افراد غرضی داشته باشند یا نه بستگی دارد. من دو دوره نماینده بودم. نه این دوره، بلکه در دوره‌های قبل هم گاهی بی‌دلیل به خاطر دعواهای گروهی و حزبی که پیش آمده، بعضی‌ افراد بر اساس آن‌ها ردصلاحیت شدند و بعضی هم با وجود آنکه مشکلات زیادی داشتند اجازه دادند که وارد انتخابات شوند. حتی یکی،‌ دوبار در زمانی که من نماینده بودم می‌دانستم حضرت امام‌(ره) هم با این ردصلاحیت‌های بی‌دلیل مقابله کرد و ناراحت بود.

علی‌ایحال اگر رد صلاحیت در رابطه با جمهوریت نظام باشد و واقعیت داشته باشد و تهمتی نباشد، ایرادی ندارد چون نظام ما جمهوری اسلامی است. نماینده مجلس باید جمهوریت و اسلامیت را قبول کند و نماینده همیشه باید از این دو عنوان دفاع کند.

اما اگر رد صلاحیت‌ها از جهات شخصی باشد، بر اساس برخی گزارشات و اتهامات دروغ، فرد یا افرادی را رد صلاحیت کنند، گناه بزرگی است و بزرگترین خیانت به کشور این است که انتخابات را بی‌اعتبار کنند.

تنها دشمن نمی‌تواند انتخابات را بی‌اعتبار کند، همین ردصلاحیت‌های بی‌دلیل و بی‌جهت انتخابات را بی‌اعتبار می‌کند. اخیرا دیدم یکی از نماینده‌های تبریز در مجلس  آقای پزشکیان را رد صلاحیت کردند. من آقای پزشکیان را می‌شناسم، ایشان متدین، خوب و دلسوز هستند.

برای اینکه مثلا چند انتقاد حسابی کرده بیایند ایشان را ردصلاحیت کنند، درست نیست. چند دوره هم ایشان نماینده بوده و حتی کسانی که او را ردصلاحیت کردند هم نگفتند ایشان ریالی سوء‌استفاده مالی یا سوءاستفاده از مقام خود کرده است و باید شفاف‌سازی صورت بگیرد.

من نمی‌دانم مراد از خالص‌ چیست. خالص یعنی من، گروه من، خانواده من یا همه افراد، متدینین و کسانی که نظام را قبول دارند و کسانی که دست‌ و پای‌شان تا به حال نلرزیده و اتهامات عجیب و غریبی در دادگاه‌ها ندارند؛ اگر به این معنا باشد خوب است. اما اینکه به معنای گروه من و تابع من و گروه خاصی باشد معلوم است غلط است و جمهوریت را زیرپا می‌گذارد.

 

دیدگاه تان را بنویسید