سمت و سوی بورس در سال جدید چگونه خواهد بود؟
کد خبر: 870

سمت و سوی بورس در سال جدید چگونه خواهد بود؟

سال 1400 سالي كم‌فروغ براي بازار سرمايه بود و بورس فراز و نشيب‌هاي فراواني را پشت سر گذاشت و بر خلاف سال 1399، در سال ۱۴۰۰ هيجانات كمتري در بازار وجود داشت و ديگر خبري از موج ورود پول در بازار سهام نبود.

بیان فردا | با نگاهي به كارنامه سال 1400 بورس مي‌بينيم كه شاخص كل بورس در حالي كه در ابتداي سال در كانال 1.3 ميليون واحد قرار داشت، سال 1400 را نيز در نيمه كانال يك ميليون و 300 هزار واحد به پايان برد، اما سال 1400 سالي سخت براي اين بازار بود و هر فصل و هر ماه سال آن براي سهامداران رنگ و بوي خاصي داشت و بورس يك رويه متفاوت را به ثبت رساند. بورس در سال 1400 در مجموع 4 ماه با رشد روبه‌رو شد و در 8 ماه ديگر با افت قيمت‌ها همراه بود. در مجموع در سال 1400 بازار سرمايه بازدهي 4.4 درصدي داشت. كاهش اعتماد به بورس كه از سال 1399 آغاز و در سال گذشته نيز ادامه داشت، سبب خروج پول سهامداران حقيقي از بازار سهام شد. همين موضوع در سال 1400 بزرگ‌ترين چالش بازار سرمايه بوده است. اما با آغاز سال 1401 ورق برگشت به گونه‌اي كه در پايان هفته گذشته شاهد آن بوديم كه شاخص‌كل به نسبت ابتداي هفته با رشد ۳ درصدي و شاخص هم‌وزن با رشد ۴,۳۷ درصدي همراه شد كه اين آمار توانست با چنين روند صعودي خود، عملكردي دلچسب را براي فعالان و معامله‌گران بازارسرمايه برجا بگذارد و طي اين هفته، صنايع «خودرويي»، «شيميايي» و «فرآورده‌هاي نفتي» توانستند ارزش بازار خود را گسترش دهند.


رشد 29 هزار و 859 واحدي شاخص‌ها در روز گذشته


همچنين در جريان دادوستدهاي روز گذشته بازار سرمايه (14 فروردين ماه 1401)، بيش از 10 ميليارد و 813 ميليون سهم و حق‌تقدم به ‌ارزشي بالغ بر 5هزار و 708ميليارد تومان در بيش از 530هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 29 هزار و 859 واحدي در ارتفاع يك‌ ميليون و 461هزار و 966 واحد قرار گرفت. بيشترين اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاري به نام نمادهاي معاملاتي شركت‌هاي فولاد مباركه اصفهان، ملي صنايع مس ايران و سرمايه‌گذاري نفت و گاز و پتروشيمي تامين شد و در مقابل شركت‌هاي سرمايه‌گذاري دارويي تامين، بانك اقتصاد نوين و حمل و نقل بين‌المللي خليج‌فارس با افت خود مانع افزايش بيشتر نماگر بازار سهام شدند.


بر اين اساس كارشناسان بازار سرمايه بر اين باورند كه در سال ۱۴۰۱ با گشايش‌هايي كه در فروش و قيمت نفت و همچنين در برجام رخ داده، مي‌توان به بهبود وضعيت بورس اميدوار بود و در حال حاضر مي‌توان گفت رشد اقتصادي از حالت منفي خارج شده و وارد شرايط مثبت شده، به گونه‌اي كه اقتصاد ايران به تدريج در حال فاصله گرفتن از وابستگي به فروش نفت بوده و به نظر مي‌رسد از سال آينده رشد بيشتري را تجربه كند.

اميدها تابلوي بورس را سبزپوش كرد


مصطفي اميد قائمي، رييس اسبق هيات‌مديره بورس اوراق بهادار تهران و مديرعامل شركت گروه توسعه مالي مهر آيندگان در مورد رشد شاخص‌هاي بورس بر اين باور است كه شاخص‌هاي بورس در اين روزها تحت تاثير افزايش قيمت‌هاي جهاني محصولات پايه رشد يافته است.


اين كارشناس بازار سرمايه در ادامه با اشاره به اميدهاي به وجود آمده در بازار از مذاكرات برجامي گفت: قرار گرفتن در فضاي مذاكرات احياي برجام سبب شده تا دادوستدها در بازار سرمايه رشد پيدا كند و خوش‌بيني به احياي برجام و به نتيجه رسيدن مذاكرات هسته‌‌‌‌‌‌‌اي بيشتر از قبل شده است، با برداشتن برجام، شركت‌هاي صادرات محور كه از عمده صنايع بورسي هستند، رشد و سودآوري را تجربه مي‌كنند، بنابراين فعالان بازار و كساني كه در اين حوزه تجربه كافي دارند، مي‌توانند در بازار در نيمه اول سال سرمايه‌گذاري كنند.

اثر قيمت نفت بر بورس را نمي‌توان ناديده گرفت


اميد قائمي تصريح كرد: نكته مهم ديگر در سال جديد افزايش قيمت نفت است كه خوشبختانه دولت نيز در جهت گشايش‌هاي اقتصادي برنامه‌ريزي كرده است و مساله ديگر در خصوص كمرنگ شدن ويروس كرونا در كشور است كه همه اين موارد بر فضاي كسب و كار نيز تاثير مثبت داشته است.
اين كارشناس بازار سرمايه خاطرنشان كرد: زماني كه فضاي كسب و كار رونق بگيرد سود بنگاه‌ها نيز همسو با آن رشد خواهد كرد و همين موضوع باعث روند افزايشي قيمت سهام شركت‌ها و تشويق سرمايه‌گذاران براي خريد سهام شركت‌ها و در نتيجه رشد شاخص‌هاي بورس خواهد شد. اميد قائمي در ادامه گفت: به نظر مي‌رسد دوره رونق بورس تا رسيدن به فصل مجامع ادامه داشته باشد، هر چند همه اين اميدها به وقايع جهاني و ادامه قيمت كاموديتي‌ها و موضوعات سياسي نيز وابسته است.


رييس اسبق هيات‌مديره بورس اوراق بهادار تهران تصريح كرد: اين موضوع را نبايد فراموش كرد كه سال گذشته بازار سرمايه با ركود عميقي مواجه شده بود و پس از اين ركود بازار سرمايه مسلما با رشد همراه مي‌شود و مي‌توان به سرمايه‌گذاري‌هاي مناسب در اين بازار اميدوار بود.


اين كارشناس بازار سرمايه در پاسخ به اين پرسش كه كدام صنايع در سال جاري مي‌توانند داراي رشد بيشتري در بازار باشند نيز گفت: صنايع مختلفي در شرايط كنوني براي سرمايه‌گذاري مناسب هستند از صنايع نفت و گاز و پتروشيمي گرفته تا صنايع سيمان و بانك‌ها و صنايع ساختماني جزو گزينه‌هايي هستند كه مي‌توانند براي سرمايه‌گذاري در سال 1401 مناسب باشند و رشدهاي خوبي را نيز تجربه كنند.


گفتني است بورس اوراق بهادار تهران در سال 1400 روزهاي پر فراز و نشيبي را پشت سر گذاشت. روزهايي كه سهامداران خرد و حقيقي بازار سهام فرار را به قرار ترجيح داده و پول خود را از بازار سرمايه خارج كردند اما با توجه به اخبار مثبت در فضاي سياسي به نظر مي‌رسد بازار سرمايه بيشترين بازدهي را در سال ۱۴۰۱ داشته باشد و با توجه به اينكه در ۱۹ ماه گذشته بازارهاي موازي رشد داشتند و بازار سرمايه ريزش داشته است احتمالا اين سناريو كمي جابه‌جا شود.

انتهای پیام

منبع: اعتماد

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین