امیدواریم راه مبارزه با استعمار و استبداد در جامعه زنده بماند
کد خبر: 3277
سید حسن خمینی:

امیدواریم راه مبارزه با استعمار و استبداد در جامعه زنده بماند

یادگار امام با اشاره به اینکه 16 آذر روز بزرگی در تاریخ ایران است و اتفاق مهمی در آن افتاده است، گفت: در مجموعه مؤسسه و پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، باید یک مقدار از پرداختن به امور انتزاعی فاصله بگیریم و وارد بحث‌های عینی‌تر شویم. 

بیان فردا | حکمرانی | مراسم تکریم خدمات حجت الاسلام و المسلمین احمد قلی زاده، رئیس سابق پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی و معارفه حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مقدم، رئیس جدید این پژوهشکده، ظهر امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، یادگار گرامی حضرت امام خمینی و جمعی از اساتید و پژوهشگران برگزار شد.

سید حسن خمینی در این مراسم، با تسلیت ایام فاطمیه(س) و گرامیداشت روز 16 آذر، گفت: 16 آذر روز بزرگی در تاریخ ایران است و اتفاق مهمی در آن افتاده و امیدواریم راه مبارزه با استعمار و استبداد در جامعه ما همواره زنده بماند. 

یادگار امام افزود: آقای دکتر مقدم از نزدیکان خاص مرحوم شهید دکتر بهشتی بوده اند و جانشین ایشان در هامبورگ شدند و در دوره دفاع مقدس آنجا بودند، از شاگردان و نزدیکان مرحوم استاد شهید مطهری هستند، خودشان از اندیشمندان بسیار خوب در حوزه علوم انسانی و اسلامی هستند. اما از همان سال هایی که از آلمان برگشتند در حوزه های مختلف مؤسسه با اندیشه امام داشته اند و یک کارشناس بسیار خبره در این مسأله هستند و با پژوهشکده هم علقه هایی دارند و از نزدیک آشنا بوده اند. به نظر من ایشان حتما دوره مدیریتی موفقی را در پژوهشکده خواهند داشت. 

وی با اشاره به اینکه هیچ تقابلی در رؤسای پیشین پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی نبوده، اظهار داشت: هیأت علمی مجموعه، بزرگترین سرمایه ما است و باید از آنها کار خواست و هرچه به جلو می رویم باید این سرمایه غنی تر باشد و بزرگترین اندیشمندان حوزه اندیشه امام یا حداقل در زمره آنها باشند. هرچه وزن علمی مجموعه بالا برود، توان ما بالا می رود والّا به یک روزمرگی دچار می شویم. آقای قلی زاده تلاش های خوبی در این زمینه داشته اند و ان شاء الله شما هم باید همت کنید گروه ها تقویت شوند و وزن علمی آنها بالاتر برود. 

سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه باید از تمام توان پژوهشکده در راستای بحث های روز استفاده کرد، گفت: انتقادی به روحانیون وارد است و می گویند، «مردم هزار مشکل دارند و شما راجع به این صحبت می کنید که اگر به کره ماه رفتیم به سمت کدام طرف نماز بخوانیم؟!» این سخن یعنی راجع به مسائل فرضی صحبت می کنید. البته یک وقت هست که بیان اینها برای این است که قدرت علمی خود را به کسی نشان بدهید که در آن صورت عیب ندارد، ولی وقتی کسی می خواهد پژوهش کند، پژوهش باید راجع به درد امروز جامعه باشد. 

وی ادامه داد: در مجموعه مؤسسه و پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، باید یک مقدار از پرداختن به امور انتزاعی فاصله بگیریم و وارد بحث های عینی تر شویم. پژوهشکده باید سنگری برای دفاع در برابر مشکلات، شبهات و هجمه ها تبدیل شود؛ کار انتزاعی را دیگران هم می توانند انجام بدهند. این مجموعه باید تلاش کند به اینکه پیش برود و از امام دفاع کند؛ اصلا ساختار با این هدف شکل گرفته که از موضوع روز یک مقداری یشتر بگویند. البته تلاش هایی در این زمینه شده، ولی باید جدی تر باشد. پایان نامه ها باید از حالت انتزاعی بیرون بیاید و وارد عرصه های عینی شوند. در این زمینه قبلا طرح هایی بود که از بیرون مجموعه هم بتوانیم استفاده کنیم. 

وی اظهار داشت: باید امامِ روزگار خودمان را بیان کنیم. کارهایی که شده و اتفاقات بزرگی که افتاده را در نظر بگیریم و ان شاء الله به نقاط خوب هم برسیم. من جا دارد از آقای دکتر قلی زاده تشکر کنم و آرزوی موفقیت  برای آقای دکتر مقدم داشته باشم و تشکر کنم از اینکه این مسئولیت را قبول کردند و امیدوارم باشم که بقیه دوستان هم کمک کنند و مسیری که در پژوهشکده هست را با همت بیشتری پیش ببرند. 

حجت الاسلام و المسلمین احمد قلی زاده، رئیس سابق پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، نیز در این مراسم گفت: در کنار فلسفه و روانشناسی، باورها چیزهایی هستند که در بنیان انسان ها حضور دارند و شاید چیزی در روز جزا بتوانم بیان کنم این باشد در جایی متعلق به حضرت امام حضور داشته ام. کارهایی که ما انجام داده ایم هم در معرض همه هست. 

وی با تشکر از اعضای هیأت علمی و کارکنان پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، افزود: از دید من کسانی می توانند اینجا کار کنند که به اسلام، انقلاب، امام و رهبری معظم انقلاب باور داشته باشند. این باور هست که می تواند اینجا را متحول کند و جلو ببرد. اگر این باور نباشد، تردید ندارم که راه به جایی نخواهیم برد. 

قلی زاده تصریح کرد: شاید خیلی ها تصور کنند اگر یک مجموعه ای آکادمیک است، همین آکادمیک بودن برای ایجاد تحول کفایت کند، اما از دید من خیلی جاهای بهتر و بزرگتر هست. من تجسم عینی قال صادق(ع) و قال باقر(ع) را در حضرت امام پیدا کردم و بنابر این اینجا خیلی ارزش دارد؛ چون جای باور است. اتاق من به سمت حرم امام بود و اگر گرهی پیش می آمد با امام درد و دل می کردم و تمام گره ها باز می شد. این تنها خاطره و دلتنگی من از پژوهشکده خواهد بود. 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مقدم، رئیس پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، نیز در این مراسم گفت: پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی محصول گرانسنگی است که امروز شما و ما وارث آن هستیم. طبیعی است که این ثمره ارزشمند و شجره طیبه در سایه تلاش، زحمات و تکاپوی مدیران گذشته شکل گرفته است. من همیشه بر این باور هستم که اگر گذشتگان را پاس نداریم و زحمات و کوشش آنها را در نظر نداشته باشیم، طبیعتا در مسیر آینده هم ناموفق خواهیم بود. 

وی یادآور شد: طبیعتا عملکردها دارای نقد و نظر است اما حتی ضعف گذشته هم، اگر باشد، می تواند در مسیر آینده ما را به سمت و سوی بهتر شدن و موفق شدن کمک کند. لذا در گام نخست بر خود لازم می دانم از همه کسانی که در این مسیر تلاش داشته اند سپاسگزاری کنم؛ در فرصتی که من خدمتتان هستم، رهایشان نخواهم کرد و چنان شاگردی از تک تک عزیزان بهره خواهم برد. 

مقدم تأکید کرد: امام جوهره ای است که به همه ما هویت و شخصیت داده؛ امام تنها یک رهبر سیاسی نبود و اندیشمندی بود که در همه حوزه ها صاحب نظر است. امام گرچه یک فقیه بود، اما فقه امام کارآمد بود و می توانست در مسیر زمان برآورنده نیازهای انسان باشد؛ «فقه امام» منزوی نبود و در مجرای زمان و مکان بالنده بود. گرچه امام جمهوری اسلامی را بر اساس حقوق فقهی بنا گذاشت ولی «فقه پویا» بود و می توانست در مسیر زندگی روزآمد باشد. 

وی افزود: همان گونه که ما معتقدیم اسلام یک دین جاودانه است، چرا اسلام ماندگار است؟ چون می تواند با خواسته های انسان و جامعه انسانی و جامعه بشری سازگار باشد؛ فقهش هم چنانچه سازگار بود می تواند پاسخگو باشد. عرفان امام، عرفان گریز نبود و عرفان ستیز بود و از درون آن جهاد و مبارزه با ظلم، جنایت، نامردی و نامردمی ها شکل می گرفت. امام یک فیلسوف بود اما یک فلسفه منزوی و به تعبیری گوشه آکادمی های علمی نداشت. امام فیلسوفی بود که از درون آن یک رهبر انقلابی، تحول آفرین، آرمان دار و جهت بخش شکل داده بود. 

رئیس پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی با تأکید بر ضرورت تحمل و رواداری، اظهار داشت: مطمئن باشید من دست تک تک کسانی که به نقد عملکرد من بپردازند را می بوسم؛ من اهل نقد و پذیرش نقد هستم. چون معتقدم نقادی شما می تواند کار و تلاش من را کارساز کند. به همدیگر احترام بگذاریم و همدیگر را دوست داشته باشیم و در جهت ارتقاء یکدیگر تلاش کنیم. آنچه به من هدیه می کنید، پیشنهادات سازنده ای است که من مجری باشم و با همفکری دوستان عزیزی که در این مجموعه هستند بتوانیم این مسیر را به پیش ببریم. 

 آیت الله عباسعلی روحانی، رئیس اسبق پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، نیز در این مراسم گفت: به برادر عزیزم آقای قلی زاده تودیع ایشان را تبریک و به برادر عزیزم آقای دکتر مقدم هم مسئولیت جدید را فعلا تسلیت عرض می کنم. زمانی که آقای موسوی خوئینی ها دادستان شده بود، گفتم به شما تسلیت می گویم. گفت چطور؟ گفتم مگر جز دردسر و گرفتاری دنیا و آخرت چیز دیگری برای شما دارد؟! مگر عنایت و لطف الهی باشد که کارتان را خوب انجام دهید. 

وی افزود: ایامی که من مسئولیت داشتم، شب هایی بود که از چند دانشگاه خبر می آمد دانشجویی خودش را پرتاب کرده و کشته است. خدا می داند که من گاهی ساعت دو نصف شب از خواب می پریدم و به نگهبانی زنگ می زدم و می گفتم اوضاع خوب است و خبری نیست؟ می گفت نه، دوباره می خوابیدم. واقعا دغدغه و دردسر دارد. مگر اینکه کسی بخواهد از این پست و موقعیت سوء استفاده کند و دوستانی که ما می شناسیم، هرگز اهل این مقوله نبوده اند. 

آیت الله روحانی تأکید کرد: ابوذر خدمت پیامبر(ص) آمد و گفت مسئولیتی به من بده؛ حتما منظورش این بوده که کمک پیامبر(ص) کند، او که پست برای دنیا نمی خواست. پیامبر(ص) فرمود مسئولیت امانت الهی است و آدم ضعیف اگر مسئولیت قبول کرد، جز ابلهی چیز دیگری نیست. برای اینکه گرفتاری هایی دارد که بعد نمی تواند آنها را پاک کند. من واقعا می مانم بعضی از مدیران و مقامات چطور این مسئولیت ها را قبول می کنند؟! این روزها گاهی با یک تصمیم غلط گاهی چشم ها کور می شود یا انسان ها کشته می شوند، چنین نیست که این دنیا پرونده اینها بسته شود و جای دیگر باز نشود. اگر این را قبول داریم که «وَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً یَرَهُ‌»، مسئولیت ها در سطوح مختلف خیلی سخت است.

انتهای پیام

منبع: جماران

 

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین