اتحاد اتحادیه اروپا در قبال اوکراین بی‌سابقه است
کد خبر: 356
افکار عمومی ایران و جنگ اوکراین-۲

اتحاد اتحادیه اروپا در قبال اوکراین بی‌سابقه است

یک استاد روابط بین‌الملل دلایل عدم تمایل اتحادیه اروپا به جنگ با روسیه را تشریح کرد. او همچنین اتحاد شکل گرفته میان کشورهای اروپایی را از جنگ جهانی دوم تا کنون بی‌سابقه خواهند.

به گزارش خبرنگار بیان فردا، دکتر مهدی نوربخش استاد روابط بین الملل در نشستی با موضوع « افکار عمومی ایران و جنگ اوکراین» که در اتاق کلاب هاوس بیان فردا برگزار شد ، درباره دلایل عدم تمایل کشورهای غربی به جنگ با روسیه در اوکراین گفت: از نظر من چهار دلیل برای این وجود دارد که غربی ها نمی‌خواستند پوتین به اوکراین حمله کند.از ماه‌های پیش می‌دانستیم که پوتین می‌خواهد اوکراین حمله کند. اما این بار به جای اینکه پوتین کنترل رسانه‌ای را به دست بگیرد و بگوید، که من نمی‌خواهم حمله کنم، نهایتاً دروغ گفت و حمله کرد.

او ادامه داد: رسانه‌های غربی قدم‌به‌قدم اعلام کردند، که روسیه قصد دارد که به اوکراین حمله کند و در عین حال مقامات غربی نیز مدام اعلام می‌کردند که درهای دیپلماسی باز است. پوتین نتوانست کشورهای غربی را فریب دهد و خام کند.

عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا پاسخ به پوتین است

نوربخش با بیان اینکه یکی از مسائلی که پوتین به دنبال آن بود، عدم عضویت اوکراین در ناتو بود، گفت: غربی‌ها این موضوع را پذیرفتند، اما امروز با توجه به این تجاوز، اوکراین در حال عضویت در اتحادیه اروپا است، من این را اقدام اروپا در پاسخ به پوتین می‌دانم و معتقدم که این اولین ضرری است که در رابطه با اوکراین نصیب پوتین شد. البته پوتین مطالبات دیگری هم داشت که قابل قبول نبود.

این استاد روابط بین‌الملل در مورد کشورهای عضو ناتو نیز گفت: بسیاری از کشورهایی که عضو ناتو شدند کمونیسم را تجربه و در آن زندگی کرده بودند و وقتی این کشورها دموکراتیک شدند با توجه به نقاط ضعف و قوت آن یکی از راه هایی که می توانستند خودشان را حفظ کنند همین دموکراسی بود . این کشورها در وهله اول به خاطر امنیت و در مرحله دوم به خاطر مسائل اقتصادی علاقه‌مند به عضویت در ناتو و نزدیکی به اتحادیه اروپا بودند.

‌ وی با بیان اینکه راه دیپلماسی با پوتین باز بود، گفت: اما دومین اشکال روشی بود که روسیه در جنگ‌های گذشته نیز به کار گرفته و آن استفاده از سلاح‌های سنگین بود تا از این طریق ایجاد رعب و وحشت کند.

نوربخش افزود: سومین دلیل برای عدم تمایل کشورهای اروپایی برای جنگ با روسیه در اوکراین، این بود که کشورهای اروپایی بعد از کرونا با مشکلات اقتصادی فراوانی روبه رو شدند. به همین دلیل نیز معتقدم که این بهترین زمان حمله برای پوتین و بدترین زمان برای کشورهای اروپایی بود، چرا که اقتصاد آنها در حال بازسازی بود.

این استاد روابط بین‌الملل با اشاره به افزایش قیمت انرژی در پین جنگ روسیه و اوکراین اظهارکرد: وقتی که هزینه انرژی بالا می رود این به معنی بالا رفتن و افزایش قیمت در ابعاد مختلف اقتصاد است و این موضوع برای اروپا هزینه زیادی ایجاد می‌کند.

ترامپ ضربه بزرگی به اتحادیه اروپا زد

نوریخش ادامه داد: چهارمین دلیلی که کشورهای اروپایی نمی‌خواستند روسیه وارد جنگ شود، این بود که ترامپ بزرگترین ضربه را به اتحادیه اروپا زد. یکی از این کارها این بود که در ناتو و کشورهای اروپایی شک ایجاد کند تا آنها در ارتش خودشان سرمایه‌گذاری کرده و انقدر وابسته به آمریکا نباشد.

اتحاد اتحادیه اروپا در قبال اوکراین بی‌سابقه است

وی در مورد غافلگیری آمریکا در مورد اتحاد کشورهای اروپایی گفت: بایدن هیچ گاه فکر نمی کرد که بتواند کشورهای اروپایی را با این سرعت متحد کند. بعد از جنگ جهانی دوم این اولین بار است که اتحادیه اروپا به این شکل و متحد شده است. بعضی از کشورهای اروپایی مثل آلمان در حال هزینه کردن ۱۰۰ میلیارد دلار در بخش تسلیحات خود هستند و این هزینه کردن نه برای استقلال از ناتو بلکه برای قدرت بخشیدن بیشتر به ناتو است.

  • بیشتر بخوانید
  • تاثیر افکارعمومی بر مواضع مسئولان ایرانی در قبال اوکراین
  • طرفدار توقف جنگیم
  • بیانیه ایران پس از رای ممتنع به قطعنامه محکومیت روسیه در سازمان ملل

به گفته نوربخش یکی از دلایلی که کشورهای غربی موفق بودند مردم را اینچنین یکپارچه و هماهنگ کند و پوشش خبری جنگ روسیه و اوکراین بوده است.

وی در پاسخ به ادعایی که رییس جمهوری اوکراین را یک دلقک نامیده بود، گفت: زلنسکی کمدین سیاسی بوده است. اینها افرادی هستند که در مورد سیاست تحقیق می کنند و بعد خبر های سیاسی را به صورت فوکاهی در می آورند، چیزی که در کشور ما منع شده است . زیبنده ما نیست که رئیس جمهور یک کشور را دلقک بنامیم.در حالی که همین رئیس‌جمهوری که ما آن را دلقک می نامیم حاضر شده در درون کشور بماند و دوشادوش مردم خود بجنگد و در مقابل روسیه قرار بگیرد.

نوربخش در پایان تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که وقتی به مردم دیگر کشورها و حق حاکمیت آنها در بیرون از مرزهای خود می رسیم باید دو نکته را لحاظ کنیم، اول اینکه با انصاف آنها برخورد کنیم و دوم اینکه با چارچوب های فرهنگی خودمان آن مردم را قضاوت و ارزیابی نکنیم.

انتهای پیام

با عضویت در کلاب بیان فردا می‌توانید به فایل صوتی کامل این نشست دسترسی داشته و از نشست‌های بعدی باخبر باشید.

(کلاب بیان فردا)

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین