دانشمندان حبابی ساختند که بیش از یکسال نترکید
کد خبر: 93

دانشمندان حبابی ساختند که بیش از یکسال نترکید

حباب‌های صابون معمولا به دلیل عمر کوتاهشان معروف هستند. اما اکنون دانشمندان فرانسوی راهی کشف کرده‌اند که به کمک آن پایداری این حباب‌ها را تا بیش از یک سال افزایش داده‌اند.

فیزیکدانان در دانشگاه لیل فرانسه در پژوهش خود موفق شدند حبابی بسازند که ۴۶۵ روز بدون اینکه بترکد دوام بیاورد.

به گفته این محققان، اضافه کردن غلظت بالایی از ماده «گلیسرول» (ترکیبی که معمولا در بسیاری از غذاها و داروها استفاده می‌شود) نقش موثری در جلوگیری از فروپاشی اجتناب‌ناپذیر حباب بازی می‌کند.

تبخیر و گریز آب از پوسته حباب دلایل شناخته‌شده‌ای هستند که باعث ترکیدن حباب می‌شوند. اما پژوهشگران می‌گویند استفاده از گلیسرول (که به شدت جاذب رطوبت است)، تبخیر را جبران کرده و همزمان مانع از تخلیه آب از پوسته حباب می‌شود.

هرچند ممکن است این دستاورد برای شماری از افراد بی‌فایده به نظر برسد، با این حال لیف ریستروف استاد علم ریاضی در دانشگاه نیویورک می‌گوید این دستاورد کاربردهای عملی بسیاری دارد.

وی که متخصص دینامیک سیالات و علم حباب‌ها است می‌گوید: «شماری از محققان در زمینه‌های پزشکی و تولید محصولات مصرفی همیشه به دنبال آن بوده‌اند تا راه‌هایی برای مبارزه با تبخیر بیابند.»

دیدگاه تان را بنویسید

آخرین اخبار

پربازدیدترین